Úložné prostory v dětském pokoji: Rady od bytového designéra

Při zařizování dětského pokoje je důležité nejen zajistit bezpečné, pohodlné a příjemné prostředí pro vaše dítě, ale také zvážit praktičnost a dostatek úložných prostorů. V tomto blogu se zaměříme na způsoby, jak využít kreativní design a architekturu při vytváření úložných prostorů v dětském pokoji. Poradíme vám, jak spolupracovat s bytovým designérem a architektem při rekonstrukci, představíme několik inspirujících nápadů.

Na co nezapomenout při plánování dětského pokoje:

Dětský pokoj je plný života, her a hraček. Udržet v něm pořádek může být oříšek, a proto je důležité správně navrhnout úložné prostory. Rekonstrukce dětského pokoje je skvělou příležitostí k tomu, aby se z něj stal funkční a zároveň zábavný prostor pro vaše dítě. Bytový designér vám pomůže navrhnout design na míru, který bude splňovat všechny vaše požadavky.

Tipy od bytového designéra:

Využijte vertikální prostor: Police a regály sahající až k stropu vám pomohou ušetřit místo.

Zvolte variabilní nábytek: Regály s nastavitelnými policemi a boxy se dají snadno přizpůsobit novým potřebám.

Myslete na bezpečnost: Upevněte police a regály ke zdi, aby se zabránilo jejich převrácení.

Začněte s menším množstvím úložných prostor: Postupně je doplňujte podle potřeby.

1. Využijte každý centimetr

Při navrhování úložných prostor je důležité využít každý centimetr. Nezapomínejte na prostor nad postelí, pod okny a v koutech. Zvolte multifunkční nábytek, jako jsou postele s úložným prostorem, lavice s truhlou nebo regály s policemi a zásuvkami.

2. Zapojte barvy a motivy

Design úložných prostor by měl být zábavný a atraktivní pro děti. Zapojte do hry barvy a motivy, které se vašemu dítěti líbí. Pomohou mu s orientací a udrží v pokoji pořádek.

3. Udržujte systém

Úložné prostory by měly být uspořádány tak, aby pro děti byly snadno dostupné. Označte police a boxy, aby se děti naučily, kam co patří.

4. Nezapomeňte na růst

Děti rostou jako z vody, a proto je důležité myslet i do budoucna. Vyberte úložné prostory, které se dají snadno přizpůsobit měnícím se potřebám.

Nápady na design úložných prostorů v dětském pokoji:

Vestavěné skříně:

Vestavěné skříně jsou praktickým řešením, které využívá každý centimetr prostoru. Designér může navrhnout speciální policii, zásuvky a zavěšení oblečení, které odpovídá velikosti a potřebám vašeho dítěte.

Výsuvné zásuvky:

Zásuvky s výsuvem jsou skvělým způsobem, jak využít místo pod postele. Jsou ideální pro uložení hraček, knih, nebo sezónních věcí.

Kreativní regály:

Regály ve tvaru stromu, domečku, nebo jiných zajímavých tvarů jsou nejen skvělým úložným prostorem, ale také originálním designovým prvkem.

Nástěnné organizéry:

Nástěnné pořadatelé jsou skvělé pro uspořádání drobných předmětů, jako jsou pera, barvy, nebo drobné hračky; umístění na stěnu nad pracovním stolem či na svislé stěny.

  • Nástěnné kapsy: Mají několik kapes z průhledné fólie, látky nebo síťoviny, které se hodí pro ukládání dokumentů, dopisů, poznámek a dalších papírů.
  • Nástěnné panely s háčky: Mají řadu háčků, na které lze zavěsit kabáty, bundy, klíče, tašky, batohy a další předměty.
  • Nástěnné organizéry s přihrádkami: Mají různě velké a hluboké přihrádky pro ukládání nářadí, šperků, hraček, kancelářských potřeb a dalších drobností.
  • Magnetické nástěnné tabule: Mají kovový povrch, na který lze připevnit magnety a magnetické lišty pro ukládání dokumentů, fotografií, vzkazů a dalších předmětů.

Úložné boxy:

Myslete na úložné boxy a kontejnery, které pomáhají udržet pořádek. Dětské motivy a barvy ještě více zvýrazní jejich praktičnost.

Související články na téma dětský pokoj:

Komentáře