Váš byt by zasloužil rekonstrukci? Poraďte se s odborníkem.

Nastal čas zrenovovat Vaše bydlení nebo kancelář? Uvažujete, jestli má cenu se do toho pustit svépomocí nebo alespoň jen na základě vlastní intuice? Věřte tomu, že úspěšná rekonstrukce je velké sousto, které pro nezkušenému přináší velké komplikace. Interiérový architekt se sítí dlouholetých osvědčených dodavatelů Vám jistě pomůže.

Častokrát se setkávám s tím, že jsou klienti přesvědčeni, že vše zvládnou sami. Ne vždy ale dokážou odhadnout koncovou cenu a to, zda se vyplatí pouštět se do toho svépomocí. Moje rada je jednoduchá. Každá rekonstrukce má svůj rozpočet. Určete si částku, kterou chcete do svého bytu investovat. Jakou část z toho činí cena za interiérového architekta? A oproti tomu zkuste zapřemýšlet nad tím, kolik financí a času budete muset investovat, pokud uděláte ve svém rozhodování špatný závěr?

Kdy je rada odborníka nad zlato?

Řešila jsem už nejednou situaci, kdy klienti nejdříve rekonstruovali sami a rady hledali jen u svých přátel. Nakonec ale vše neprobíhalo tak, jak si představovali, a tomu neodpovídal ani výsledek rekonstrukce. Chyběly zkušenosti a odborný dohled, a tak ve finále pomoc stejně potřebovali. Vůbec to neznamená, že by si s výsledkem neporadili a problém nevyřešili, ale ruku na srdce. Pokud by využili odborníka v oboru hned, ušetřili by si čas, nervy a často i nemalou částku. Zamyslete se, co všechno je třeba k rekonstrukci kuchyně zajistit ? Jaké všechny materiály bude třeba použít? Kolik obchodů musíte objet a kolik recenzí jednotlivých výrobků přečíst? Zkušený profesionál už tohle všechno mnohokrát absolvoval Nabídne Vám vzorníky, připraví vizualizace, abyste si dovedli výsledný stav lépe představit. V ideálním případě zajistí vše na klíč. Většina za nás postupuji podobně i u pojištění bytu, cestě na dovolenou nebo opravě auta.

Jako interiérový architekt jsem viděla už stovky různých řešení, některá horší, některá lepší. Napravování natropeného zla ale u většiny z nich přineslo daleko větší náklady a prodloužilo trvání samotné rekonstrukce. Zkušenost je prostě nedocenitelná! Tak to prostě je. A to potvrzuje i fakt, že mnozí z našich poučených klientů se u dalších projektů opět obrací na nás a vyvarují se tak dalších chyb.

Plánujete stavbu nebo rekonstrukci? Poptáváte dodavatele? Tvoříte tabulky s rozpočtem? Podívejte se na můj odhad nákladů!

Vaše Eva Lövenhöferová,
architektka funkčních interiérů

Komentáře