Styl interiéru bydlení a domácnosti

Jak pracovat se stylem interiéru? Nabízí se různá řešení…..

Domácnost v otevřeném prostoru bychom měli ladit do jedno stylu. Ovšem i zde můžeme jednotlivé zóny ladit do různých stylů.

V případě několika místností v domácnosti můžeme volit průřez různými styly. Dnes jsou nejpopulárnější styly jako skandinávský, boho, rustikální, retro, provance, industry a mnoho dalších. Proč se vymezovat do jednoho stylu, když se tyto styly dají jednoduše kombinovat?

Co nám tvoří styl?

Styl můžeme “dotvořit” designovými prvky, např. tapety, koberce, plédy, zrcadla, úchytky, ….

Bytový architekt, který se designem interiéru zabývá a má tedy v tomto oboru dostatek zkušeností. Klientům radím, aby se sice řídili svým vkusem, ale pouze do určité míry, tak aby zároveň akceptovali určitá pravidla, která by vedla k vytvoření celkového dokonalého designu. Na první místě je, abyste se ve svém domově cítili co nejlépe.

Jak na to?

Pro vytvoření designu interiéru dle svého vkusu mějte na paměti, že je velmi důležitá práce s prostorovými i světelnými možnostmi.

Aby byly splněny veškeré funkční potřeby bydlení, a to zejména potřebný úložný prostor, je potřeba se vždy přizpůsobit určitým pravidlům:

  • Nahradit například skříně komorami, protože skříně se do klasického či minimalistického interiéru vůbec nemusí hodit.
  • Design interiéru a nábytku by měl kromě estetického vzhledu a stylu, splňovat také praktickou stránku – tedy moderní technické řešení.

Styl interiéru a rodinný dům

Dům, ve kterém chceme bydlet, si vybíráme zpravidla podle toho, jak se nám líbí. Jedná se totiž o místo, kde trávíme spoustu času a měli bychom se zde cítit příjemně.

Určitě bychom ale měli brát v úvahu také návrhy bytového architekta.

Stavba nového domu projektována architektem; architekt bere v úvahu náš vkus a požadavky, které od stavby na míru, očekáváme.

Jestliže se rozhodneme pro dům z katalogu, pak většinou vybíráme podle vzhledu, tak aby dům opět splňoval naše požadavky. Katalogové domy v dnešní době splňují jednak nároky moderního stylu, případně minimalistického stylu, nebo také venkovského stylu.

Další možností jsou masové výstavby stejných typů domů, kde platí podobné pravidlo jako u bytů v bytových domech, kdy se ovšem developerům nemusí vždy podařit dostát představám budoucích majitelů. Každopádně platí, že u nových staveb dnes převažují moderní styly.

Jestli plánujete změnu dosavadního interiéru, nebo budujete zcela nový od základů, určitě se vyplatí oslovit fundovaného bytového architekta, který bude schopen vystihnout naše potřeby a styl.

Už víte do jakého stylu sladíte svoji domácnost? Pokud váháte, obraťte se na nás.

Studio Evalofa bytový architekt Praha a Středočeský kraj (Jílové u Prahy, Týnec nad Sázavou, Neveklov, Benešov, Vlašim, Sedlčany, atd..)

Komentáře