Spaní v obývacím pokoji

V malém bytě mnohdy není prostor pro ložnici. Místnost většinou slouží jako dětský pokoj. Rodičům pak nezbývá než vyřešit místo na spaní v obývacím pokoji.

Jak na spaní v obývacím pokoji

I v bytě o velikosti 2+1 nebo 2+kk se může poskládat 3–4 členná rodina. Stejně tak i ve dvou lidech lze snadno obývat garsonku nebo jednopokojový byt. Pokud doma nemáte ložnici jako takovou, nezbývá vám tedy nic jiného než spát v obýváku. Jak ovšem spaní v této místnosti vyřešit? Způsobů je hned několik. Jednoduše vám tak vznikne ložnice s obývákem v jednom. Záleží samozřejmě nejen na vkusu každého z nás, ale také na velikosti prostoru a dispozičním řešení konkrétní místnosti.

Varianty spaní v obývacím pokoji

VÝKLOPNÁ POSTEL

Výklopná postel má tu výhodu, že zabere minimum místa. Po použití ji jednoduše „zavřete“ do stěny a je to. Vhodným řešením, jak zamaskovat její vzhled je imitace skříně. Na první pohled tak nikdo nepozná, že se nejedná o skříň, ale o výklopnou postel. Lze ji i vybavit zapínacími popruhy, pomocí nichž na lůžka upevníte peřiny i polštáře, které tak při jednom schováte i s postelí. Snad jedinou nevýhodou je pak každodenní vyklápění a skládání postele, což může být i fyzicky náročné a unavující.

ROZKLÁDACÍ SEDAČKA

Další volbou pro přespávání v obývacím pokoji je rozkládací sedačka, která je součástí sedací soupravy. Výhodou je moderní design. Nevýhodou je tu opět každodenní rozkládání a skládání, vyšší pořizovací cena a také nevhodná a nepohodlná matrace, což není vhodné jako dlouhodobé řešení. Vyřešit pak musíte i to, kam budete ukládat peřiny.

TRVALÁ OČALOUNĚNÁ SPACÍ PLOCHA

Jednou z možností je pak trvalá čalouněná spací plocha, která vypadá dobře a zároveň vám poskytne další úložný prostor třeba pro peřiny. Nevýhodou pak je stálé omezení v prostoru a stejně tak i nepříliš atraktivní sezení pro návštěvy. Toto místo na spaní navíc není vhodné pro starší lidi.

Dobrou zprávou je, že nějaké to řešení se vždycky najde. Pro jakou variantu byste hlasovali vy?

Komentáře