Prostor pro nové věci

prostor pro nové věci

Blíží se konec roku a doba předsevzetí. Nevíme, co nového nám rok 2021 přinese. Můžu si ale vyčistit hlavu a svůj osobní prostor. To může být mým úkolem do nového roku.

knihovna pokoj pro hosty

Abych své přání podpořila, udržuju si mysl v pohodě. Protože klidná a veselá mysl je půl přání. A to doporučuji i vám. Jedna z činností, která vás do pohody zaručeně dostane, je úklid místa kolem vás. Jeho vyčistění přinese prostor pro nové věci. Nejlepší bude užít si krásné vánoční období a začít hned.

Začít můžete úklidem všeho starého a odstraněním nepotřebných věcí jako jsou dekorace, květiny, oblečení, kosmetika, boty … Když jsem narazila na metodu Marie Kondo, byla jsem úplně uchvácená. Trvalo mi jen dvě hodiny, než jsem vytřídila svoje oblečení. A od té doby jsem schopna průběžně udržovat pořádek. Nu, ještě se chystám na knihy. Citovky se třídí nejhůř.

Jak na úkol “udělat si prostor pro nové věci”?

Co se starými dekoracemi a oblečením? Darujte je nebo třeba vyměňte s kamarády. Osvěžíte tak svoji mysl něčím novým. Pro zatočení se starými věcmi existují i webové nebo facebookové stránky, kde můžete své okoukané kousky vyměnit anebo dokonce prodat.

Když si uděláte místo ve svých skříních, budou se vám lépe organizovat. Inspirujte se. Najděte věcem správné místo tematicky, například oblečení v ložnici nebo šatně. Věci ve skříni je dobré rovnat podle toho, jak často je používáte. Třeba pro bedny na vánoční dekorace sáhnete 2x do roka, stejně jako na Velikonoce. Umístěte je tedy tak, aby nepřekážely.

Sportovci by měli mít po ruce sportovní potřeby, cestovatelé zase své oblíbené batohy, brašny nebo kufry. Není zrovna příjemné přenášet zavazadla na zabalení sem a tam. Stejně jako sezónní oblečení, které se občas zbytečně uklízí a vyměňuje, když začíná další sezóna.

Nový rok nám přinese hodně nového. Nové lidi, situace i zážitky. Udělejme si na ně prostor v interiéru i ve své hlavě, ať se nám tam vejdou.  A hlavně – buďme v pohodě!

Vaše Eva Lövenhöferová,
architektka funkčních interiérů

skříň Provance
Komentáře