Použijte barvy přírody

Používám barvy přírody. Řeknete si, že je to je přece jasné. Hledám přírodní barevné kombinace. Vám by se mohlo hodit ve vaší realizaci pár myšlenek, které při své práci sama využívám.

Už minule jsme si začali rozdělovat byt na jednotlivé místnosti. Prošli jsme haly a kuchyně poté i obývací pokoje. Teď si můžeme říct, že nejmenší barevná omezení má dětský pokoj. Napak ložnice bychom měli použít hlavně odpočinkové barvy. Je dobré si uvědomit, které barvy se kam hodí, nebo naopak vůbec nehodí.

Ložnice

Zapomeňte na výrazné a agresivní barvy, takové by vašemu podvědomí nedovolily skutečně odpočívat. Barvy vybírejte v umírněném duchu a odstínech. A jestli se bez výrazného odstínu neobejdete, pak ho využijte minimálně, jen jako doplnění.

Chcete se dozvědět víc? Koukněte se na článek v časopisu Můj dům! Nebo sledujte naši stránku na facebooku. V nejbližší době začne vycházet seriál o ložnicích.

Barvy přírody i v dětském pokoji

dětský pokoj teenager

Divoké barvy přírody najdete nejspíše v dětském pokoji. Výběr barev v dětském pokoji podřiďte vkusu, zájmům a věku dítěte. Pro menší děti jsou vhodné světlejší barvy a méně dřevěných povrchů. Bohatě totiž budou stačit barvy, které se nasčítají s množstvím hraček, kterých mají děti víc než dost. U teenagerů se nebojte výraznějších odstínů, a to ani černé, tmavě modré, nebo třeba fuchsiové. S dětmi se o výběru bavte, samozřejmě úměrně jejich věku. Ale vždy by měly mít pocit, že jim vycházíte vstříc, a to obzvláště ty odrostlejší 😉.

Já sama vždy klientům radím, aby se barev nebáli, ale zároveň jejich vliv nepodcenili. Přece jen doma tráví mnoho času a tak je třeba, aby se tam cítili co nejlépe.

Vaše architektka funkčních interiérů Eva

Komentáře