Nábytek na míru a dobrý truhlář

chodba buk

Nábytek na míru patří určitě mezi investice, které něco stojí, ale pokud si ho necháte vytvořit s rozmyslem, tak vám bude skvěle sloužit dlouhá léta, což se určitě vyplatí. Proto si předem pečlivě rozmyslete, jaký nábytek a do jakých prostor potřebujete. Poradím vám jak na to, abyste si pak v budoucnu mohli sami ověřit, že jste udělali jedno z nejlepších rozhodnutí.

Já osobně preferuji nábytek na míru, ať už jde o skříně, kuchyně, šatny, předsíně i obývacího pokoje, a to zejména v případě, že je součástí jednoho prostoru právě s kuchyní.

Nábytek na míru je bezkonkurenční

Šatna na míru vám umožní ten luxus přesně si rozvrhnout úložné prostory podle typů oblečení. V potaz samozřejmě bereme počet lidí, kteří v bytě bydlí, to, jaké oblečení nosí, zohledňujeme ale i jejich výšku. Ač to může znít zvláštně, tak nezapomeňte na to, že jinou délku košile má dvoumetrový muž, a jinou žena, která má třeba o čtyřicet centimetrů méně. Rozdíl je ale i ve spodním prádle. Dámské spodní prádlo má obecně menší objem, než to pánské. Své speciální prostory si také zaslouží oblečení využívané k nejrůznějším typům sportů a zájmů (lyže, cyklistika, tanec atd.).

předsíňová stěna s posuvnými dveřmi

Kuchyně vytvořená na míru je opravdu dokonalá, protože bezezbytku využijete všechen dostupný prostor. Můžete si vlastně naplánovat každý detail tak, aby pro vás byly všechny činnosti komfortní. Kde bude kuchyňská linka, její vybavení, kuchyňský robot, jak nenechat ladem ani prostor sahající ke stropu atd. Fantasii se meze nekladou a s nábytkem na míru jsou možnosti takřka neomezené.

Skříň na míru je další luxus. Určím si, kde chci potřeby na žehlení, kde léky nebo nářadí. Jak co nejlépe využít místo. Přizpůsobujte skříně prostoru, ne prostor skříním!

Předsíň je třeba přizpůsobit počtu členů domácnosti. Šály, čepice, rukavice, bundy, kabáty, tašky, nejrůznější druhy bot. Je to často opravdu velké množství oblečení a příslušenství. Je skvělé mít tomu přizpůsobený úložný prostor. Vstup do bytu nebo domu pak vypadá úplně jinak, než když je už na první pohled zjevné, že chybí místo. Krásná předsíň je pro rodinu i příjemným přivítáním!

Obývací pokoj spojený s kuchyní by se měl designem s kuchyní sladit. Proto je dobré sjednotit nábytek, aby se vzájemně „netloukl“. Docílíme tak rovnováhy a pohodové atmosféry celého prostoru. Nebude vypadat rozbitě a opticky bude působit i mnohem větším a vzdušnějším dojmem. To vše jsou žádané efekty, protože se jedná o nejfrekventovanější část domova.

moderní obývací pokoj s kuchyní

Svůj tým si pečlivě vybírám

Já pracuji s truhláři, o kterých vím, že jsou zkušení a naprosto spolehlivě dokáží vyřešit případné technické zapeklitosti prostoru. Nechci, aby mí klienti byli při plnění svých snů a představ jakkoli limitováni. A díky spolupráci s odborníky a kumštýři ve svém oboru se mi to daří. Proto se těším na další projekty a často i netradiční přání klientů.

Vaše Eva Lövenhöferová,
architektka funkčních interiérů

Komentáře