Moje dlouholetá domácí kancelář

domácí kancelář

Domácí kancelář je tématem dnešní doby. V minulých měsících se mnoho zaměstnanců přesunulo z kanceláří do domovů. Kanceláře se s příchodem pandemie vyprázdnily. A tak to z valné části i zůstalo. Domácí kancelář je na vzestupu. Interiéry mnohých domácností se jim musí přizpůsobit.

domácí kancelář

Jak jsem se vyrovnala s dlouhodobým homeofficem

Práce z domova má tyto 2 polohy:

Jak se mi pracuje z domácí kanceláře?

Domácí kancelář mám už léta. Občas jsem homeoffice střídala s návštěvou spřáteleného coworkingu Babyoffice. Situace mě bohužel donutila pracovat pouze z domova. V minulých měsící jsem na nějakou dobu přestala navštěvovat i klienty. Svět se tak trošku zastavil. Naštěstí ne na dlouho a lidé pochopili, že je lepší dát peníze za praktičtější a lepší bydlení než za tričko na pár použití.

Domů si musíme pořídit plnou kancelářskou výbavu. Základem je dobrá židle se stolem, kvalitní osvětlení, výkonný počítač s rychlým internetovým připojením, tiskárna, scanner, a hlavně trochu toho soukromí. Což může být problém. Jsem žena, takže vnímám všechno, co se domov potřebuje. A odpočinek od práce si dělám úklidem kuchyně nebo prádla. Obávám se, že podobně jsme na tom všechny. Ale to není dobrá cesta.

Jak na vybavení domácí kanceláře? Před časem jsem zpracovala návod „Jak na domácí pracovnu“ Koukněte se do našeho blogu.

Položím vám otázku: „Jak se pracuje z domova vám?“

  • Chodím často do práce
  • Pracuji z domova částečně
  • Z domova pracuji plně, ale domácí kancelář mi chybí
  • Pracuji plně z domova a jsem kompletně vybaven/a (oddělené pracovní místo a potřebné vybavení mám).

Domácí kancelář má své výhody

Řeším projekty, řídím realizace a do toho všeho vařím pro celou rodinu, uklízím, peru atd. A to je daleko větší nasazení než v běžné době. Ale rodina alespoň vidí, že se doma nic samo neudělá. Všichni tak ztrácíme soukromí a nikdo z nás není na chvíli sám. S manželem jsme spolu každý den. Ponorková nemoc je pak mnohdy na denním pořádku. Ale naučili jsme se jeden druhému stále přizpůsobovat. Ale je to možná ten správný katalyzátor vztahů. Někde se vztahy zlepšili a lidé se vzájemně pochopili, jinde zase problémy eskalovaly.

Zjistili jsme, kdo z nás je introvert a je doma šťastný a také kdo nutně potřebuje k životu společnost. A možná budou jednou lidé hledat práci podle svých potřeb, a nikoliv jen podle potřeb firem.

Fakt už se doma nudíme. Je to jako v pohádce: „Ani jíst mi nechutná, ani spát mi nechutná!“ A proto se učíme nové věci a hledáme si nové aktivity. Puberťáci začínají číst, vytahují hudební nástroje. Nacházíme nové cesty ke sportovním aktivitám a cestování. Poznáváme naši zem.

Komentáře