Jaké barvy máte rádi?

obývací pokoj přírodní barvy

Je přirozené, že každý člověk preferuje barvy podle toho, jak je sám naladěn, jaký má temperament a nastavení. Své barvy si pak automaticky zakomponuje doma. Když se rozhodujete o nové podobě vašeho domova, zkuste se zamyslet nad tím, jaké barvy vybrat tentokrát. A vůbec se nerozpakujte nechat si poradit, nebo svou volbu zkonzultovat od profesionála v oboru. Výsledek vás může velmi překvapit a to samozřejmě v tom nejlepším smyslu slova.

Obývací pokoj

obývací pokoj přírodní barvy

Obývací pokoj je místem s velkým množstvím energie, hostíme zde návštěvy a společně se bavíme. Vůbec proto není na škodu mít obývák v živých, veselých barvách. Sama jsem realizovala pokoj v kombinaci dřevo-vínové-šedé, ale také i ve žluto-bílé v kombinaci s více variantami dřevěných povrchů a nábytku. Osvědčenou klasikou je pro mě bílá v kombinaci se dřevem.

Pamatujte. Použití barev nemá daná pravidla, stejně jako celý svět okolo nás je jejich vnímání velmi osobní a každý je cítí jinak. Nenechte se ovlivnit módními trendy. Ty budou určitě delší než doba, kterou budete chtít v prostoru vašeho domova či kanceláře strávit.

Interiérový architekt vám může pomoci vybrat barvy

Jak se spolupracuje s interiérovým architektem? Kromě spolupráce na celkovém konceptu bydlení vám může připravit i vzorník s vybranými barevnými kombinacemi. Pokud budete řešit kombinace barev sami, vždy si noste s sebou vzorky. Může jít o vzorky podlahy, obkladů, materiálu na nábytek, případně barvy oken. Nečekejte, že si přesný odstín budete pamatovat sami, to nezvládne ani leckterý profesionál.

Chcete se o obývacích pokojích dozvědět víc? Sledujte náš seriál PROSTORY PRO ŽIVOT na facebooku.

Komentáře