Jak na dispozice nového bytu?

Kupujete byt od developera? Chcete změnit design svého stávajícího bytu, přestěhovat se nebo jen zbourat příčku? Podívejte se, jak na rekonstrukci dispozice nového bytu.

Proč zvolit rekonstrukci bytu?

Pokud si myslíte, že důkladná rekonstrukce nemovitosti je přece jen finančně výhodnější, zamyslete se nad organizační otázkou. Během rekonstrukce se pravděpodobně budete muset vy a vaše rodina přestěhovat do jiného bytu. Pokud plánujete renovaci na dovolené, pak počítejte s delším pobytem v hotelu. Alternativou je provádění postupných renovačních prací za přítomnosti všech členů domácnosti, ale v takové situaci se může rekonstrukce výrazně prodloužit. Rekonstrukce je však pro mnohé jednodušší varianta co se realizace týče. Z našich realizací se můžete podívat na Rekonstrukce panelového bytu

Co je důležité při rekonstrukci?

Pokud váš byt potřebuje příliš mnoho rekonstrukčních prací, možná byste měli zvážit koupi zcela nové nemovitosti. Pro vlastní dokončení je nejlepší výběr bytu od developera. V takovém zařízení můžete začít plánovat design interiéru od začátku. Nemusíte se bát výměny oken nebo dveří, protože vše bude nové. Nemovitost od developera je také dobrým řešením, když chcete jinou oblast. Zamyslete se, zda současný byt splňuje vaše očekávání? Možná je lepší výběr bytu s velikostí a dispozicí, který lépe odpovídá vašemu současnému životnímu stylu. Díky tomu si můžete přeplánovat, jaký prostor pro vás bude ideální, vybrat krásné barvy stěn a perfektní podlahu. Plánování interiéru v novém bytě, který splní Vaše očekávání je mnohem – nový psací stůl, větší sedačka.

Můžete si rozměřit půdorys pro jednotlivé místnosti podle vlastní potřeby a zkušeností podobně jako nový byt. Stejně tak je možné původní byt zbourat, kdy zůstane jen obvodová zeď bytu nebo jeho nosné zdi. Je důležité při rekonstrukci komunikovat s firmou, upozornit ji kam přijde pračka, příborník i oblíbený obraz po babičce. Rovněž můžete zvážit umělé zvýšení světlé výšky vnitřních dveří, kdy je 210 cm v dnešní době standard. Například: Rekonstrukce podkrovního bytu nebo Rekonstrukce panelového bytu

Při rekonstrukci se zamyslete, zda chcete nechat kuchyň s obývacím pokojem jako otevřený prostor, abyste snadno umístili sedačku, televizi i jídelní stůl. Možností je i ponechání kuchyně, která je zakrytá zčásti stěnou. Víte, že obvodová zeď v paneláku není nosnou konstrukcí?

Proč si vybrat novostavbu?

Nový byt můžete pojmout jako developerský projekt. Výhodou bytových komplexu je, že mají upravené okolní plochy. Pozor však na různé záludnosti u vnitřních dispozic, široké vnitřní chodby plné dveří i málo úložných prostor.


Často se stává, že je v novém bytě špatná základní dispozice kuchyně v obývacím pokoji. Problémem jsou velká okna a nepravé úhly, které sice vypadají hezky, ale využití jednotlivých pokojů značně omezují. Novostavby nevynikají ani orientací otvírání dveří, často se stává, že v malých místnostech se otevírají dveře dovnitř místo ven či jinak nelogicky. Za dveřmi pokoje by mělo zůstat místo alespoň 65 cm na umístění skříně. Důležité je také důkladné měření při vybavování koupelny.

Sledujte nás na facebooku

Komentáře