Garáž prakticky – prostor nejen pro auto ale i pro uskladnění věcí a další rozšíření domu

Dnešní využití garáže se značně liší od jejího původního účelu, kterým bylo parkování automobilů. Garáže se stávají čím dál tím multifunkčnějšími prostory, které slouží k různým účelům, ať už praktickým, zábavním, nebo kreativním. Jak je možné využívat garáž?

Úložné prostory v garáži

Garáže jsou ideální pro uložení sezónních věcí, jako jsou zahradní nářadí, sportovní vybavení. Využít se dá taky jako spižírna nebo dílna. Díky dostatku prostoru a regálům se z garáže stává praktický sklad, kam lze uschovat vše, co nepotřebujeme mít v obytné části domu.

Jak uskladnit sezónní věci = efektivně

V první řadě je dobré si věci roztřídit a vytvořit sekce.

Pro uskladnění věcí v garáži využijte stěny pro umístění závěsných systémů, polic a háčků (cyklistická kola zavěsit na stěnu, pneumatiky dát do reálu, umístit police či závěsné systémy pro zimní sporty).

Garáž jako domácí dílna

Díla je vlastně taková kuchyň pro chlapy, zde můžete kutit, opravovat věci a realizovat své kreativní projekty. V dílně nesmí chybět stůl, závěsné systémy, regál, ani box se šuplíky. Vlastně alespoň malá dílna nebo koutek by měl v garáži být pro různé malé opravy a velké realizace (od opravy duše na kolo až po výrobu skříňky)

Garáž jako zašívárna

Relaxační zóna: Pokud máte dostatek prostoru, garáž se může stát i klubovnou. Pohodlná sedačka, konferenční stolek, lednička a příjemné osvětlení vám pomohou vytvořit útulný koutek, kde si můžete odpočinout a načerpat novou energii. Doplnit můžete o různé sporty jako šipky, kulečníkový stůl, fotbálek nebo ping pong.

  • Domácí kino: S projektorem a plátnem si v garáži můžete vytvořit vlastní kino a vychutnat si filmy v pohodlí domova.
  • Zahradní párty: V letních měsících se garáž dá jednoduše proměnit na venkovní posezení pro zahradní párty s grilováním.

Garáž jako ateliér

Kreativní prostor: Umělci a řemeslníci si v garáži mohou zřídit ateliér pro malování, sochařství, práci s dřevem, nebo jiné kreativní činnosti. Dostatek prostoru, dobré osvětlení a úložné prostory pro materiály a nástroje jsou nezbytné pro plynulou práci.

Domácí posilovna v garáži

Pro sportovce a fitness nadšence se garáž může stát ideálním místem pro zřízení domácí posilovny. Investujte do kvalitního posilovacího vybavení, zajistíte si dostatek prostoru pro cvičení a nezapomeňte na protiskluzovou podlahu a dostatečné větrání.

Žádný prostor není nafukovací, nejdříve promyslete množství věcí, které chcete v garáži uložit a jak garáž využívat. Využití garáže je jen na vaší fantazii a potřebách. Z garáže se tak může stát multifunkční prostor, který vám přinese radost a užitek.

A pokud si nejste jistí jak na to, tak se ozvěte, něco vymyslíme. Vaše Evalofa

Sledujte nás:

Přečtěte si – články na téma pobyt venku:

Zahradní kuchyně
Terasa

Komentáře