Architekt interieru Eva o veletrhu Design Shaker

Architekt interieru Eva si povídala o poradně pro návštěvníky veletrhu Design Shaker, která proběhla ve dnech 22. – 25. 3. proběhla v pražských Letňanech. Rozhovor proběhl během veletrhu. Co Vás k účasti motivovalo?

Eva: “Hlavní důvod  – prodejní kanál. Již mnoho let nabízím službu Poradna interiérového architekta na veletrhu v Hradci Králové. Působím ale v Praze. Kontaktovala jsem ředitelku veletrhu, zda by se jim podobná služba hodila i na veletrhu Design Shaker nebo For Interior. Vzhledem k tomu, že jim moje aktivita, poskytování poradenské služby v rámci veletrhu, zapadla do plánu rozšíření služeb pro návštěvníky, vzájemně jsme si vyšly / vyšli vstříc”.

Vaše účast spočívala v poskytování bezplatné konzultace interiérového architekta návštěvníkům přehlídky. Jaký byl o konzultace zájem?

Eva: “Pražské výstavy jsem se účastnila po páté. Letos jsem z důvodu velkého zájmu z minulých let byla nucena zkrátit čas konzultace na půl hodiny z původní hodiny. Denně jsem poskytla asi 11 konzultací nad konkrétními problémy, se kterými klienti přišli. Architekt interieru je pro návštěvníky veletrhu velkým přínosem. A navíc je zadarmo.

design shaker

Témata diskuzí

S čím jste návštěvníkům svého stánku na konzultacích pomáhala? S čím za Vámi přicházeli?

Eva: “Většina návštěvníků přišla s projektovou dokumentací a potřebovala diskutovat základní funkčnost plánované novostavby nebo rekonstrukce. S některými klienty jsme se konkrétně bavili o stylu, barvách a designu. Ale tuhle problematiku je lepší řešit přímo na místě.

Stávají se z návštěvníků bezplatné poradny v budoucnu i Vaši zákazníci?

Eva: “Ano, z některých se stávají klienti. Zjistí, že jim mohu poskytnout službu a dodavatele, kteří jim ušetří čas a peníze. Někteří si svůj projekt na základě konzultace realizují sami.

Měla jste možnost vidět jiné stánky v rámci Design Shakeru? Co Vás nejvíce zaujalo a proč?

Eva: “Přiznám se, že jsem obyčejně tak vytížená, že nemám čas navštěvovat ostatní expozice. Proto se seznámím s nejbližšími sousedy. Nicméně jsem vždy navštívena jinými vystavovateli. Tak jsem získala například dodavatele stříkaných omítek, které imitují kameny, výrobce sedacích souprav na míru nebo dodavatele osvětlení.

Potkala jste se s nějakými jinými architekty? Poskytovali také bezplatnou poradnu nebo jste byla na přehlídce jediná? V čem si myslíte, že jste se lišila?

Eva: “Domnívám se, že jsem byla na tomto veletrhu jediná, kdo poskytoval službu na míru jednotlivému klientovi. Tzn. Že jsem řešila konkrétní problém a měla na klienta vyhrazený určitý čas, za který jsem se mu snažila pomoci. Na veletrhu byli i jiní architekti, ti ale spíš ukazovali své realizace.

Výhoda pro návštěvníky

Z jakých důvodů je podle Vás přehlídka Design Shaker přínosná pro veřejnost? Co si z ní lidé mohou odnést?

Eva: “Pro návštěvníky, kteří realizují nějakou stavbu, je jasnou výhodou mnoho dodavatelů na jednom místě. Nejlepší by to návštěvníky bylo, pokud by si schůzky s dodavateli domluvili již na výstavě.

Plánujete účast i na dalším ročníku Design Shaker?

Eva: “Plánuji veletrh For Interior, který se koná na přelomu září a října letošního roku.

Další rozhovor jsem dělala například pro časopis Ona Dnes.

Komentáře