(Ne)překonatelné obtíže ve formě čtvercového obývacího pokoje

aneb na prostory je třeba nahlížet jako na celek

Čtvercový pozemek je ideální, čtvercová ložnice může být také prima. Ale co takhle čtvercový obývací pokoj, do něhož se má vejít kuchyň i jídelna?

Dříve nebylo toto rozložení běžně k vidění. Byly se stavěly s oddělenými kuchyněmi. Ale původní 3+1 dnes velmi často nahradili 3kk. K tomuto řešení se často přistupuje i tam, kde je potřeba vytvořit další pokoj například pro dalšího člena rodiny nebo jako malou pracovnu. A pak musí kuchyně do chodby nebo se musí vejít do jiného pokoje.

Problém nastal ve chvíli, kdy kuchyňské studio zpracovalo návrh kuchyně, aniž by věděli nebo si chtěli uvědomit, že do toho samého prostoru se musí vejít jídelní stůl pro celou rodinu a ještě nábytková stěna s televizí a pohovka.

Původní pohled do kuchyňské části

Řešení problému – čtvercový obývací pokoj

A kdo jiný by si s takovým nepromyšleným projektem dokázal poradit, než architekt funkčních interiérů.

Po důkladném prostudování potřeb rodiny jsme navrhli menší kuchyňskou linku. I přes menší rozměry je naplánována s ohledem na dostatek pracovní plochy a úložných prostor, kam se vejde vše potřebné. Dalším krokem bylo najít prostor pro jídelní stůl, kde by se pohodlně najedla celá rodina.

Klientům jsme předložili dva návrhy řešení, které se lišily hlavně provedením nábytkové stěny na televizi. Oba návrhy však nabízí dostatek úložného prostoru na knihy i další potřebnosti. O podobě kuchyně bylo jasno již po prvním setkání.

Co se barevnosti týče, tak jsme byli věrni zemitým tónům, které navozují příjemnou atmosféru.

Opět se ukázalo, že prostory je třeba zpracovávat jako celek. A u čtvercových obývacích pokojů to platí dvojnásob.

Podívejte se ještě na další řešení obývacích pokojů pro naše klienty.

Komentáře