Barva je tím prvním, čeho si všimnete

žlutá kuchyně

Barvy, obklopují nás doslova na každém kroku a ať už si to uvědomujeme, nebo ne, velmi ovlivňují také naše aktuální rozpoložení. Jsou pro nás často už tak samozřejmé, že je vlastně skoro ani nevnímáme. Samozřejmě, že to neplatí pořád. Kupříkladu když si zařizujeme nebo renovujeme bydlení, najednou jako by pro nás začaly hrát novou, zásadní roli. A to je rozhodně moc dobře. Ono totiž nezáleží jen na tom, která barva je naše oblíbená. Je dobré také vědět, jak na nás a naše nálady která barva působí. Podle toho jich můžeme využít ve vlastní prospěch.

Barva je pojítkem celého bytu

Chodby a haly tvoří společný prostor v bytě, nejčastěji je realizuji ve stejném stylu a také barvách jako obývací pokoj nebo kuchyně. Na tomto propojení můžete jedině vydělat, vyzařuje v něj naprostý soulad a pohoda.

chodba barva buk

Barvy v kuchyních

Kuchyně je srdcem domova. Měla by z ní být cítit energie pohody, společného stolování, útulný pocit, zkrátka jistota a bezpečí domova. Je přece velmi důležité vychutnat si společné jídlo v příjemném prostředí. Na to bychom nikdy neměli zapomínat. V kuchyni se raději vyhýbejte modré nebo zelené, i kdyby to byly vaše oblíbené barvy. Pokud byste se bez nich neobešli, pak je určitě utlumte kombinací s dřevem. V kuchyních se daleko častěji používají barvy podporující chuť k jídlu. Kuchyně, obzvláště ty propojené s obývacím pokojem, by měly být sladěné ve stejném duchu.

žlutá barva kuchyně

Vlastně je to současný trend. Ladím klientům celý byt ve stejném duchu a stejných barvách. Pokud realizuji interiér domu, chci vždy zachytit v interiéru ducha domu a spojit představu svou s ideou architekta.

Komentáře