Co přináší 3D vizualizace ?

Vizualizace 3D interiéru i exteriéru dnes už nejsou ničím tak výjimečným. A já na ně nedám dopustit. Prostorové zobrazení je pro mě skvělou možností, jak klientům co nejreálněji přiblížit výslednou podobu prostoru, který spolu řešíme. Svým klientům je připravuji již od začátku své profesionální praxe. Troufám si říci, že vím, jak na ně. Neobejdu se bez osvědčeného softwaru, s jehož pomocí dám dohromady kompletní pohled na prostor jako celek, ale nechybí ani ty nejmenší detaily.

Co si pod vizualizací představit?

Co v mých 3D vizualizacích nemůže chybět? Je to nábytek na míru, využívám nejrůznější reálné materiály, včetně textur, koberců, tapety, různých druhů dřeva, obrazů i fotek. Ale nejen jednotlivé detaily s 3D návrhy ožívají. Reálnou podobu získává celý prostor interiéru, ale i exteriéru. Mohu totiž doslova zhmotnit pohledy na celek z nejrůznějších úhlů i průchodnost prostorem. Nezapomínám ani na zakomponování nejrůznějších typů osvětlení a nesmí chybět ani stíny.

To vše přináší klientům jedinečnou možnost doladit si interiér tak, aby i v reálu naplnil jejich představy a potřeby. Daleko lépe si totiž s jejich pomocí dokážete představit, jestli je váš snový interiér opravdu takový, jaký chcete. Často s klienty právě z těchto návrhů dojdeme k tomu, že méně může být více. Třeba taková zaplněnost prostoru hraje velmi podstatnou roli a ve 3D najednou jasně vidíte, že bude třeba přehodnotit původní plán. Doslova k nezaplacení jsou 3D vizualizace pro netradičně řešené prostory, které jsou často oříškem, ale také vítanou výzvou.

Co na to dodavatelé?

Moje vizualizace ale neslouží jen k tomu, aby si klient dokázal představit výsledek. Jsou pomocníkem také pro ty, bez kterých by sny a představy mých klientů nemohly v reálu vzniknout. Předávám je dodavatelům, se kterými pracuji. Takže už je moc dobře znají mí oblíbení a ověření malíři, obkladači, truhláři i tapetáři. Mnohem lépe se tak navzájem dokážeme pochopit a daří se nám dosáhnout perfektního výsledku.

Léta praxe mě ale naučila mnohému a tak nespoléhám jen na software. Samotný návrh je sice základ, ale ne to jediné, co s klienty probírám. Vizualizaci doplňuji o  vzorky použitých povrchů a kombinuji je v reálném prostoru. Počítače mají totiž jednu záludnost, co kus, to jiné nastavení barev. A to může být někdy sakra problém.

Právě pracuji na dalších zajímavých projektech, takže se můžete těšit na další vizualizace a funkční řešení. Prozatím se podívejte na projekty, které jsme již zvládli nafotit. Zajímá vás, jak probíhá spolupráce se mnou?

Vaše Eva Lövenhöferová,
architektka funkčních interiérů

Komentáře